Ukoliko se pitate da li postoji zdrava kobasica od kvalitetnog mesa, sa zadovoljstvom vam možemo potvrditi da postoji. Naša farma mangulica iz Žednika pored Subotice se bavi uzgojem čistokrvnih crnih lastastih mangulica. Zašto su dimljene kobasice od mangulice zdrave, pročitajte nadalje.

Kvalitet kobasica od mangulice

Kobasice su bile pravljene prvi put pre čak 4000 ili 5000 godina. Ovaj proizvod je najverovatnije osmišljen sa ciljem čuvanja mesa kako se ne bi pokvarilo, jer tada nije bilo mogućnosti čuvanja svežeg mesa na duži vremenski period. To znači da se kobasica konzumirala još za vreme Antičkog doba. Ovaj ukusan specijalitet se održao i dan danas, ali se postavlja pitanje koliko je zdrav?

Meso svinje mangulice spada u grupu mesa sa većim sadržajem masti. Međutim, ono što je veoma bitno napomenuti jeste da je sadržaj holesterola u mesu mangulica niži za 50-75% u odnosu na druge rase. Još jedna bitna činjenica jeste da konzumiranje mesa mangulica odnosno mangul proizvoda dovodi do stvaranja HDL tzv. “pozitivnog” holesterola, što je pogodno za osobe sa povišenim nivoom masnoća u krvi. Dodavanjem tome informacije da se naši proizvodi izrađuju od 100% mesa mangulica i da se izrađuju po starim recepturama, zasigurno će vam pružiti ukus starih vremena domaće kuhinje.

Veoma nam je drago da se tradicionalna jela poput dimljenih kobasica i u današnjici mogu očuvati uz stavljanje akcenta na zdravu ishranu i kvalitet mesnih prerađevina.

Potražite naše ukusne, kvalitetne i zdrave kobasice u našim prodajnim objektima.