Naša farma

Naše veštine

  • visok procenat stearinske kiseline, koja utiče na povećanje HDL, “dobrog” holesterola

  • izuzetan je izvor vitamina B, posebno tiamina, vitamina B6 i B12

  • meso ove svinje ima 75 % manje štetnog holesterola nego bela svinja, a upola manje od junetine i piletine

  • izuzetnog je ukusa, mirisnije je i topi se u ustima

Proizvodi visokog kvaliteta

Mangul proizvodi su prerađevine mangulica sa male farme iz Žednika pored Subotice koja se bavi uzgojem čistokrvnih crnih lastastih mangulica, kao i subotičke bele mangulice. Garantujemo, da su prerađevine koje Vam nudimo od 100% čistokrvnih mangulica. Radimo isključivo sa odabranim prerađivačima i trgovcima. Naši proizvodi su visokog kvaliteta.

Meso ovih rasa spada u grupu mesa sa većim sadržajem masti. Sveže meso je tamnije od mesa drugih rasa, snažnog mirisa, sočno, nežne građe i boljeg ukusa. Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu obavio je ispitivanje mesa. Rezultati su pokazali da prosečan sadržaj masti u uzorcima mesa iznosi 33,25%, a u slanini 86,21%. Konzumiranje ovih proizvoda dovodi do stvaranja HDL tzv. “pozitivnog” holesterola, što je pogodno za osobe sa povišenim nivoom masnoća u krvi.